Städfirma i Stockholm {Städföretag, Städhjälp, Städfirma },{Sandstensvägen 11},{Galu Clean Service Sandstensvägen 11 137 63 Jordbro Sverige},{137 63},{Sweden},{ 0762-828402}
Sandstensvägen 11 137 63 Galu Clean Service Sandstensvägen 11 137 63 Jordbro Sverige
Phone: 0762-828402

Vårda dina möbler | Städfirma i Stockholm

Vårda dina möbler

Städfirma Stockholm
Spar tid och städa mindre
January 24, 2017
Rate this post

Många människor brukar äta eller dricka något när dom sitter i soffan. Det känns gemytligt och avslappnat. Men ibland kan det ske att man råkar spilla och det blir en ful fläck i soffan. Det allra bästa i den situationen är att agera så fort som bara det är möjligt. Ta en trasa med vatten och gnugga försiktigt på fläcken, ta inte i för mycket då får man en helt motsatt effekt. Fläcken går då djupare in i tyget och blir helt omöjlig att få väck.

Du kan börja med att dammsuga av hela soffan, sedan kan man pensla på en blandning av vatten och lite ättika på fläcken. Testa först blandningen på ett prov tyg, så att man ser att tyget inte reagerar och blir för blekt. Istället för ättika blandning kan man ta lite vatten blandat med tvättmedel och försiktigt gnugga det på den obehagliga fläcken. Men använd inte heller för mycket flytande vätska på en stoppad soffa. Ta gärna av tyget på soffan om det går. Om tyget är märkt med tvätt instruktioner, så följ dom. Låt din soffa få självtorka.

Så ska dina lädermöbler behandlas

Lädersoffor eller läderfåtöljer ska återfettas. Allt som har med skinn att göra behöver denna proceduren med återfettning. Om din läderfåtölj har fått torra sprickor i skinnet, så betyder det att den inte har blivit ordentligt återfettad. I välsorterade järnaffärer kan man köpa galltvål som bland annat innehåller kokosolja. Den är ypperligt bra och ytterst skonsam för alla dina lädermöbler. Med en fuktig trasa ska du ta och gnugga in galltvålen på din lädermöbel och torka sedan av med en helt annan fuktig trasa. Använd läderfett efteråt. Du kan köpa läderfett hos möbel eller skomakaraffärer.

Låt inte dina lädermöbler stå i direkt solljus, då blir lädret snabbare blekt och lädret riskerar att få sprickor. För varm temperatur i rummet är heller inte bra för lädret. Om olyckan har varit framme och du eller någon annan familjemedlem har råkat spilla på dina lädermöbler ska du absolut inte stå och gnugga hårt på fläcken! Det gör det bara värre och fläcken kommer antigen bli större eller sätta sig djupare in i lädertyget. Införskaffa ett rengöringsmedel som är anpassat efter att rengöra skinnmöbler. Efter behandlingen ska ett skyddande lager med läderbalsam läggas på. Läder är ett levande material och behöver kärlek och omvårdnad.

Se på dina mattor

Dina mattor behöver också omvårdnad. Det är viktigt att man kan snurra på sina mattor i 180 grader varje år. Det låter ju tokigt, men det förhindrar att din matta exponeras från ljus och blir utsliten av familjens fötter. Detta är viktigt att göra speciellt om du har en fin orientalisk matta. Undvik att gå på mattan med smutsiga fötter och gå inte heller på mattan om du har skor på dig. Dammsug dina mattor så ofta du kan. Även mattans baksida ska dammsugas. Om mattan har fransar kan du lätt borsta dom med en borste eller använd dina fingrar för att snygga till. Det är viktigt att du ser efter och vårdar dina möbler, då håller dom längre också.STÄDFIRMA STOCKHOLM