När det är roligt att städa

Konsten att städa
July 1, 2017
 10 goda skäl att hyra städservice
October 29, 2017

Det kan låta som en motsägelse att nämna ordet roligt i samband med städning. De allra flesta tycker inte alls att det är speciellt roligt att städa. Det är klart att en del faktiskt gillar det, men de är inte alls lika många som den grupp som helst undviker att städa.

Däremot så tycker de allra flesta om att ha det rent och fint, både hemma och på arbetsplatsen. Man trivs och fungerar bättre i rena omgivningar. Därför kan det vara läge att hitta olika sätt att göra städningen roligare.

Tips för att göra städningen roligare

Det allra bästa kan vara att anlita en städfirma Stockholm för att ta hand om hemmet. Faktum är att allt fler lägger ut städningen på någon annan. Det är inte alls så dyrt och resultatet blir ofta bättre än när du städar själv.

Men om du inte vill göra detta så är det första steget till en roligare städning att hålla hemmet fritt från saker. Det vill säga att alla saker ska ställas tillbaka på sina platser när du använt dem. Ibland kan du vara full av energi och lust att städa. Men om du sedan måste tillbringa en timme med att plocka upp saker så försvinner snabbt orken och själva städningen blir tung. Det går så mycket snabbare och är lättare att göra om golv och ytor är fria från onödiga saker.

STÄDFIRMA STOCKHOLM

Den rätta utrustningen för jobbet

Att ha bra redskap kan vara det nästa att tänka på. En gammal dammsugare som inte suger ordentligt kan få vem som helst att tappa sugen. Eller en mopp som är för liten eller krånglig att använda. Läs på om vad som finns och skaffa utrustning som passar din hemmiljö. Alla golv ska inte behandlas på samma sätt, till exempel. Investera gärna i lite bättre redskap så att du kan bli färdig så snabbt som möjligt.

Det samma gäller kemikalier eller rengöringsmedel. Med de rätta produkterna så går städningen mycket snabbare och det blir också renare.

Rolig städning nästan jämt

Med bara några små justeringar så har städningen vips blivit roligare, och lättare att utföra. Du kanske inte kommer att bli överlycklig varje gång det är dags att städa, men det kan bli mer acceptabelt. Och när du ser resultatet kommer du att känna stor tillfredsställelse. Äntligen är det rent och du kan syssla med andra saker som är mer intressanta.

Eller ta städningen till en ny nivå…

Sen finns det ju de som inte bara tycker om att städa – utan älskar det. Vi bara älskar denna video där varumärket Cillit Bang tar städningen till en helt ny nivå. Skulle det vara så roligt att städa skulle städningen minst sagt gå som en dans.

(Tack till Freshhome som skickade in kommentar med länk till deras inlägg om denna video.)