Konsten att städa

Hur du gör rent spisen
June 17, 2017
När det är roligt att städa
July 11, 2017

Det kanske inte verkar vara någon större konst att städa ett hem. Du dammsuger lite och dansar sedan runt med moppen. Och ibland är det inte så svårt att hålla huset någorlunda rent. När alla plockar undan efter sig och direkt torkar upp när de spiller något så blir det lättare. Men då och då så krävs det lite mer än bara en ytlig rengöring.

Vad bör städas varje dag?

Att bädda sängen och diska är tråkigt, men något som bör göras varje dag. Dels är det svårare att få rent tallrikarna om de står med gammal mat, men främst är det en fråga om hygien. Toalettstolen bör rengöras med ett bakteriedödande medel och när du ändå håller på är det snabbt gjort att ta handfatet också.

Genom att plocka undan varje kväll och kanske sopa i alla fall köket så blir det trevligare att vakna nästa morgon. Du börjar dagen på rätt fot när köket är rent och kaffebryggaren kanske laddad. Många har som vana att lägga ut sina kläder och annat de ska använda nästa dag. Just för att morgnarna kan vara nog så stressiga.

Städfirma Stockholm

Den viktiga veckostädningen

Någon gång i veckan så bör du dammsuga och tvätta golven. Ibland kan det behövs oftare än så, men det här är ett minimum. Dammtorka alla ytor och gå även över köket lite noggrannare. Tvätta av alla köksmaskiner och glöm inte insidan av mikrovågsugnen.

Det samma gäller för badrummet, tvätta alla utrymmen inklusive duschen. Rengör spegeln och se till att allt är riktigt rent och inbjudande. Passa gärna på att byta lakan och handdukar samtidigt. En del menar att handdukar bör bytas ut var tredje dag, för att hålla sig riktigt fräscha.

En gång i månaden

Om du kan tvätta fönstren varje månad och göra rent persiennerna så är det bra. De flesta brukar nog spara det till storstädningen man gör till jul. Någon gång i månaden så är det också bra att rengöra tvättmaskinen och diskmaskinen. Tvålrester och annat kan lätt samlas där och bli en bakteriehärd. Städa ur skafferi och kylskåp, samt alla köksskåp. Det här är ett bra tillfälle att kasta allt som gått ut.

Att städa behöver inte bli ett nödvändigt ont. Genom att hålla efter hemmet lite varje dag så kan du snabbt gå igenom de viktiga momenten. Det allra bästa är naturligtvis att anlita någon som sköter städningen Stockholm i hemmet så att du kan göra annat!