Hushållsprodukter för ett renare hem

Städfirma Stockholm
Att anlita en städfirma till hemmet
February 13, 2017
Hur du gör rent spisen
June 17, 2017

Många är medvetna om miljön runt omkring oss och gör vad de kan för att värna om den. Något som verkligen kan förorena vattendrag och natur är rengöringsprodukter. De flesta varianter som en vanlig familj använder idag är dock framställda för att inte vara allt för farliga för miljön. Sedan finns det också speciellt utformade rengöringsmedel som är ekologiska eller biologiska. Det samma gäller sopsäckar och plastpåsar, Engånshandskar för städningnedbrytbara varianter är det bästa.

STÄDFIRMA STOCKHOLM

Men man kan också göra rent med hushållsprodukter, sådana som till och med är okej att inta som föda. Citron är en sådan sak men också bikarbonat. De flesta har det i skafferiet och det kan verkligen vara bra för att städa rent och miljövänligt.

I badrummet, till exempel, så kan du blanda bikarbonat med vatten så att det blir en kletig röra. Denna skrubbas sedan på kaklet, och därefter så sköljer du av med vatten. Resultatet är rena, blänkande kakelplattor utan tvålrester eller kalcium. Även handfatet mår bra av denna behandling.

STÄDFIRMA STOCKHOLM

 

Något liknande kan man göra med avloppet. Det allra bästa är att göra rent här varje vecka, innan det bygger upp sig och blir stopp. Häll i rejält med bikarbonat ned i avloppet, häll på vitvinsvinäger och se hur smutsen riktigt bränns bort av denna kombination. Efteråt är det bäst att spola igenom avloppet med mycket varmt vatten, direkt från kranen.

Tillbaka till citronen. Halvera en citron och lägg den i en skål med vatten. Ställ in denna i mikrovågsugnen och kör på högsta styrka ett par, tre minuter. Öppna inte mikron utan låt det hela stå i ytterligare fem minuter. Därefter är det bara att torka av inuti med en trasa, all smuts faller bort helt av sig självt.

Lite citronsaft utblandad med vatten kan vara bra att spraya på bordet och diskbänken när du gör rent. Inte bara luktar det fräscht men citronen dödar bakterier och är mycket bra mot fläckar.

Det är alltså inte så svårt att städa på ett mer miljövänligt sätt. De produkter som finns på marknaden är bra, det blir verkligen rent. Annars kan du bara öppna skafferiet och se vad som finns där. Det gäller att ändra sitt tankesätt, att helhjärtat satsa på naturliga alternativ. Citron och bikarbonat är både billiga och bra, samt skonsamma mot både människor och natur. Det kan vara första steget mot ett grönare hushåll, på flera sätt och vis.